KONST>RAZZIA

KONST>RAZZIA är namnet på Region Jönköpings läns nätverk för skolungdomar och studerande inom bild- och formområdet.

För att stimulera kunskapen för samtidskonsten och för att öka samverkan mellan länets bild- och formintresserade ungdomar har Kultur och utveckling, Bild och form skapat projektet KONST>RAZZIA. Syftet med projektet är att bygga upp ett nätverk mellan vårt läns olika gymnasie- och folkhögskolor som på olika sätt arbetar med bild och form.

KONST>RAZZIA inleds med fem resor för tolv skolklasser till några angelägna konstutställningar och konsthändelser i Sverige.

Kontaktperson: Julia Sandwall, Samordnare, Bild & form, Landstinget i Jönköpings län

julia.sandwall@lj.se, tel. 0735-053834

onsdag 29 januari 2014

RESA 5 / Moderna museet & Fotografiska


Deltagare:

Eksjö gymnasium, Estetiska programmet, Animation
Ljud och Bildskolan, Estetik och Media, Bild och Formgivning 

Cindy Sherman är en av vår tids mest betydelsefulla konstnärer. Sedan genombrottet med Untitled Film Stills i början av 1980-talet har hon i en och samma rörelse vänt upp och ner på både den samtida konsten och inställningen till fotografin. Hennes bilder blev nyckelverk i en omvälvande tid för konstbegreppet, och fortsätter att utmana idéer om representation, identitet och porträtt.Det var väldigt intressant att gå på moderna. 
Det var inte alls så tråkigt som jag trodde. 
Utan man fick väldigt mycket utav det. 
Man fick ett nytänkande på hur man kan fotografera 
och se bilder på ett sätt jag aldrig gjort förut.

Nu om jag ska sammanfatta resan så tycker jag det var väldigt roligt, vi förde samman alla esteter som var väldigt bra!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar