KONST>RAZZIA

KONST>RAZZIA är namnet på Region Jönköpings läns nätverk för skolungdomar och studerande inom bild- och formområdet.

För att stimulera kunskapen för samtidskonsten och för att öka samverkan mellan länets bild- och formintresserade ungdomar har Kultur och utveckling, Bild och form skapat projektet KONST>RAZZIA. Syftet med projektet är att bygga upp ett nätverk mellan vårt läns olika gymnasie- och folkhögskolor som på olika sätt arbetar med bild och form.

KONST>RAZZIA inleds med fem resor för tolv skolklasser till några angelägna konstutställningar och konsthändelser i Sverige.

Kontaktperson: Julia Sandwall, Samordnare, Bild & form, Landstinget i Jönköpings län

julia.sandwall@lj.se, tel. 0735-053834

onsdag 5 november 2014

KONST>RAZZIA / Workshops


KONST>RAZZIA / Workshops1-5 december 2014 / Rum 203 Jönköpings läns museum


Konstnären Martin Solymar tillsammans med Ivar Lövheim höll i en vecka av intensiva workshops på Rum 203 på Jönköpings läns museum. Workshoppen var riktade till alla bild- och formelever på gymnasienivå inom landstingets nätverk KONST>RAZZIA. Den bestod av både övningar och praktisk information om hur det ser ut på konsthögskolor idag och frågor om konstnärsyrket.

Martin Solymar har studerat på Göteborgs Konstskola och linjen för fri konst på Akademi Valand, Göteborgs Universitet. Ivar Lövheim går på Kungliga konsthögskolan i Stockholm.

Göteborgs Konstskola är en samtida aktör med legendarisk historia. Skolan erbjuder tvååriga utbildningar med inriktning måleri, skulptur och grafik samt en ettårig interdisciplinär påbyggnadsutbildning och ingår i det statliga utbildningssystemet för konst och kulturutbildningar. För mer info om skolan var god se: www.gbgkonstskola.se


Projektansvarig: Julia Sandwall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar