KONST>RAZZIA

KONST>RAZZIA är namnet på Region Jönköpings läns nätverk för skolungdomar och studerande inom bild- och formområdet.

För att stimulera kunskapen för samtidskonsten och för att öka samverkan mellan länets bild- och formintresserade ungdomar har Kultur och utveckling, Bild och form skapat projektet KONST>RAZZIA. Syftet med projektet är att bygga upp ett nätverk mellan vårt läns olika gymnasie- och folkhögskolor som på olika sätt arbetar med bild och form.

KONST>RAZZIA inleds med fem resor för tolv skolklasser till några angelägna konstutställningar och konsthändelser i Sverige.

Kontaktperson: Julia Sandwall, Samordnare, Bild & form, Landstinget i Jönköpings län

julia.sandwall@lj.se, tel. 0735-053834

fredag 27 juni 2014

GALLERI R / Estetiska programmet Bild och formgivning på Gislaveds gymnasium


Estetiska programmet Bild och formgivning på Gislaveds gymnasium ESB 11

Datum: 30 april – 1 juni 2014

"En del av oss"

Inriktning: "Estetiska programmet Bild och formgivning på Gislaveds gymnasium är ett högskoleförberedande program som ger en grundläggande utbildning inom kultur och estetik. Det är ett program för unga personer som är  intresserade av färg, form och design. Man arbetar till exempel med bilder i digital miljö, skulptur och måleri."
En av eleverna skriver:
"Efter tre år av skapande har vi hunnit uppleva mycket tillsammans - motgångar såväl som medgångar men framförallt har vi haft väldigt roliga år tillsammans på utbildningen. Vi har arbetat med olika teman och med olika material och tekniker. För att summera den tid vi haft tillsammans och för att dela med oss av upplevelserna har vi valt att genomföra denna utställning i Galleri R på Länssjukhuset Ryhov."

Som den del i KONST-RAZZIA projektet erbjuds länets bild- och formutbildningar möjligheten att arrangera utställningar i Landstingets utställningslokal Galleri R på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar