KONST>RAZZIA

KONST>RAZZIA är namnet på Region Jönköpings läns nätverk för skolungdomar och studerande inom bild- och formområdet.

För att stimulera kunskapen för samtidskonsten och för att öka samverkan mellan länets bild- och formintresserade ungdomar har Kultur och utveckling, Bild och form skapat projektet KONST>RAZZIA. Syftet med projektet är att bygga upp ett nätverk mellan vårt läns olika gymnasie- och folkhögskolor som på olika sätt arbetar med bild och form.

KONST>RAZZIA inleds med fem resor för tolv skolklasser till några angelägna konstutställningar och konsthändelser i Sverige.

Kontaktperson: Julia Sandwall, Samordnare, Bild & form, Landstinget i Jönköpings län

julia.sandwall@lj.se, tel. 0735-053834

fredag 27 juni 2014

GALLERI R / Fotoskolan samt Bild- och Textilskolan vid Mullsjö folkhögskola
Fotoskolan samt Bild- och Textilskolan vid Mullsjö folkhögskola

Datum:  27 mars-27 april 2014

Inriktning: Fotoskolan: Här får eleverna utveckla sitt   eget bildspråk för att  hitta din egen nisch inom fotografin. De får prova på krävande fotograferingar och lär a   s ig behärska olika verktyg.  Man  gör gemensamma besök på utställningar och museer. Förutom de ordinarie lärarna träffar eleverna   också gästlärare.

Bild- och textilskolan: Under utbildningen  varvas olika textila teknikuppgifter med längre enskilda arbeten. Eleverna  får testa på olika trycktekniker, allt från experimentella fria tekniker till fotoscreen och screentryck på tyg, papper (serigrafi) och andra spännande material. Kursen innehåller även textil bild och skulptur samt konsthantverk. På Bildskolan fördjupar man sig i måleriet och lär sig hitta s itt eget uttryckssätt och sina egna teknik er . Man arbetar  med flera olika tekniker så som kol, akryl, torrpastell, akvarell och grafiska tekniker. Gemensamma uppgifter varvas med egna projekt. 

Det här är en utställning som vi har med Landstinget i Jönköpings län och varje elev har fått välja ut  två bilder per elev, säger Therese Ravaska till Jnytt. Temat har varit fritt och alla har fått välja ut några av sina verk som de vill visa upp för allmänheten.

Stor variation
Fotoskolan: "Att ställa ut på ett sjukhus är speciellt. Och det ställer vissa krav på fotografen. Felicia Lindqvist, till exempel, har många självporträtt och Emilie Lönnbrant har många närbilder och blommorSom den del i KONST-RAZZIA projektet erbjuds länets bild- och formutbildningar möjligheten att arrangera utställningar i Landstingets utställningslokal Galleri R på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar